Taxatierapport woning

In een taxatierapport staat de vrije verkoopwaarde van uw woning. Dit is de waarde van de woning onder normale marktomstandigheden. De vrije verkoopwaarde kan afwijken van de vraag- of verkoopprijs. 

Wanneer een taxatierapport?

Er zijn verschillende situaties waarin u de waarde van uw woning wilt weten. Hierbij maken we onderscheid tussen een gevalideerd taxatierapport en een standaard taxatierapport.

Gevalideerd taxatierapport

U heeft een gevalideerd taxatierapport nodig bij:

Banken en hypotheekverstrekkers willen een gevalideerd taxatierapport bij een hypotheekaanvraag. Op deze manier weten zij zeker dat het taxatierapport voldoet aan de gangbare richtlijnen en onafhankelijk is opgemaakt.

Standaard taxatierapport

Een standaard taxatierapport kunt u gebruiken in de volgende situaties:

Taxatiebureau West-Friesland adviseert u welk taxatierapport bij uw situatie past.

De inhoud van het taxatierapport

In het taxatierapport vindt u alle aspecten van de woning die invloed hebben op de waarde. Hierbij moet u denken aan de grootte van de woning en het type woning, maar ook de bouwkundige staat en de kwaliteit van de afwerking komen terug in het taxatierapport. Recent verkochte woningen die vergelijkbaar zijn met uw woning worden vaak vermeld als referentie voor de taxatiewaarde. De taxateur voegt ten slotte een uittreksel van de kadastrale kaart en informatie uit het kadaster toe als dit mogelijk is.

Taxatierapport aanvragen